TARİHÇEMİZ
1968 yılından beri alandayız. Önce anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, uyum ve davranış sorunu yaşayan çocuk ve ergenlerin yanı başında, disiplini bozan öğrencilerin bulunduğu sınıflarda öğretmenlerin gölgesinde, sonra üniversite hastanelerinin psikiyatri bölümlerinde ve psikoloji laboratuvarında değerli hocaların peşinde, kimi zaman gözlem ve test yaparak, kimi zaman görüşmeleri izleyerek, kimi zaman da araştırmalarına gönüllü olarak katılarak, Çocuk Esirgeme ve Yetiştirme Yurtlarındaki çocukların sorunlarına eğilerek, girdik bu alana.
İlk yıllarda tek kişi, eşe dosta, çocuklarının eğitim ve öğretimi ile ilgili konularda rehberlik yaparken, zamanla hizmet verdiğimiz kitle genişledi, çalışma konularımız çeşitlendi, önce iki sonra üç kişilik minik bir ekip oluşturduk, bu minik ekip o günden bugüne büyüyerek 7 kişilik bir ekip haline dönüştü.
Ekip büyüdükçe, mekana sığmaz olduk, Nişantaşı Valikonağı’nı bir ucundan diğer ucuna arşınlayarak, nihayet bugün içinde hizmet verdiğimiz geniş ve ferah adrese ulaştık. Bu son adresimizde, tanıma ve değerlendirme, danışmanlık ve yönlendirme, sorun tanımlama ve çözme çalışmalarını sürdürürken, ekip üyelerinin uzmanlık alanlarına göre, bireysel danışmanlık, grup çalışması, psikodrama, oyun terapisi, sanatla terapi, psikoterapi, sohbet toplantıları, seminerler, iletişim ve paylaşım grupları gerçekleştirilebildi. Çocuklara oyun köşesi, ailelerine gözlem fırsatı doğunca, her birimiz de rahat bir çalışma ortamına kavuşunca, huzurlu olan ekip çalışmamız da daha da zevkli hale geldi.
Yaptığımız işten gurur ve mutluluk duyan, keyifli çalışan bir ekibiz. Çünkü mesleğimizi ve insanları seviyoruz. Edindiğimiz tecrübeleri, ekibimizdeki genç uzman meslektaşlarımızın bilgi ve enerjileri ile zenginleştiriyoruz. Mesleki yenilikleri takip ediyoruz, danışanlarımız bize güveniyor ve destekliyor, ekip halinde çalışmaktan zevk alıyoruz.
Bu işin daha da keyifli tarafı ise 30-40 yıl önce, eğitimi, öğretimi veya davranışları nedeniyle yönlendirmiş olduğumuz çocukların, bugün anne baba olarak, kendi çocuklarının gelişimi veya eğitimiyle ilgili bizden danışmanlık istemelerinin verdiği gurur, mutluluk ve keyif. İşte bu duygularla da Nişantaşı ekibinde yıllarca çalışmış olan Uzman Psikolojik Danışman-Psikodrama Terapisti Sonnur Köse Öztürk, 2011’de Caddebostan’da, ekipnormarazon’un ilk şubesini açarak, ekibimizi genişletti ve zenginleştirdi.
İşte bu da alanda 47 yıldır çalışıyor olmanın keyfi…
YÖNTEMİMİZ
Bizden, telefon ederek randevu isteyenlere, sekreterimiz birkaç soru sorduktan sonra, oldukça uzun bir soru formu ile çalışma ilkelerimizi tanıtan bir yazı yolluyor. Soru formu, bizim sizleri tanımamızı, tanıtım yazısı da sizin bizi tanımanızı amaçlıyor.Ayrıntılı bir şekilde cevaplayıp randevu tarihinden önce bize ulaştırdığınız soru formundan, çocuğunuz ve sizler hakkında bir ön bilgi ediniyoruz. Bizde gizli tutulan bu önbilgi, zaman kaybını önlediğinden, çalışmalarımızı hızlandırıyor.
İlk görüşme çok önemlidir, hakkınızdaki ön bilgilerin tamamlandığı, başvurma nedeninizin belirlendiği, soru ve sorunlarınızın tartışıldığı bir görüşmedir. Nadir de olsa bazı hallerde, bu ilk görüşme sırasında anne babayı tanıma, soru veya sorunu anlama, gözlem yapma, gözlem bulgularımızı paylaşma ve önerilerimizi sunma fırsatını buluruz, çalışmamız tek kerede tamamlanmış olur. Bazen bir izleme görüşmesine gerek olur, bazen olmaz.
Bazı hallerde, ilk görüşme uzun bir çalışmanın sadece başlangıcını oluşturur.Sorunun tanımlanamadığı veya karmaşık olduğu, birden fazla çözümlenecek sorunun bulunduğu, görüş ayrılıklarının yoğun olduğu durumlarda, çalışma genellikle tek görüşme ile sınırlı kalmaz. Okulla ilgili sorunların çözümü, duygusal veya davranışsal sorunlarla başetme, ergenle iletişim kurma gibi durumlarda önce gözlem ve testlerle tanıma ve değerlendirme tamamlanır, sonra birey ve aile bulgular hakkında bilgilendirilir, çözüm önerileri tartışılır, gerekirse bireysel veya grup çalışmasına karar verilir, çalışma sonunda tekrar bir değerlendirme yapılır, yeni öneriler paylaşılır, gerek görüldüğünde bir izleme çalışması planlanır.
Bir yandan incelemeler yapılırken, öte yandan sorunun türüne göre, ailenin izniyle, okulla, nöroloji veya psikiyatri uzmanlarıyla temas kurularak, ekip çalışması sürdürülür. İster bireysel, ister grup, verdiğimiz hizmetin yararlı olması, çalışmanın sürekliliği ve başvuranların işbirliği ile mümkündür, bu da ancak başvuranların bize ve yöntemlerimize güvenmesi ile sağlanabilir, bu güvenin oluşabilmesi için yapılacaklar hakkında uzmanlarımıza soru sormaktan çekinmeyin. Açıklık, dürüstlük, çalışma ilkelerine saygı, sabır, sebat ve güven, verimli çalışmanın temelidir.
TANIMA ve DEĞERLENDİRME
- İlk görüşmede, anne/baba yada anne/baba/çocuk/genç ile birlikte sorun tanımlanır, aile bireylerinden bilgi alınır.
- İkinci aşamada, sorun alanına göre, çocuk ya da genci tanıma amaçlı 2-3 görüşmelik duygusal ve akademik tanıma çalışmaları yapılır.
- Bu süreç içinde, ailenin onayı alınarak, okul ve gerekli kurumlardan ek bilgi alınır. İhtiyaç durumunda genel sağlık durumu ile ilgili tıbbi, nörolojik ve/veya psikiyatrik muayene istenebilir.
- Son aşamada toplanan bilgiler ve tanıma çalışmaları doğrultusunda anne/baba ya da anne/baba/çocuk/gence sorunla ilgili değerlendirme ve öneriler aktarılır.
Değerlendirme Sonrası Çalışmalar
- Eğitim Danışmanlığı / Pedagojik Yönlendirme/ Bireysel Çalışma/ Grup Çalışması/ Psikodrama/ Psikoterapi
- Çalışmanın süresi ihtiyaca göre programlanır, hangi uzmanla yapılacağı, sorun alanına göre belirlenir.
- Oluşturulan programın bitiminde tekrar bir değerlendirme yapılarak çalışmanın devamına ya da sonlandırılmasına karar verilir. Çalışmanın sonlandırılmasına karar verildiğinde izleme görüşmeleri aile ile planlanır.
- Bizimle paylaştığınız bilgiler gizlidir.
- Rapor istenildiği takdirde bir hafta süre verilmelidir.
iLKELERİMİZ
Randevu istediğinizde, sekreterimizin size mail veya faksla yolladığı, sizin de zaman ayırarak cevapladığınız soru formu elimize geçince size randevu verilecektir, randevu vermek için sizi aradığında sekreterimizden randevu tarihini, adres ve ücreti öğrenebilirsiniz.
Çalışmalarımızın aksamaması için, belirlenen gün ve saatte, randevunuza gecikmeden gelmeniz çok önemlidir, gecikmeden ötürü kaçırılan süre, görüşmenin sonuna eklenememektedir.
Randevunuzu değiştirmek veya iptal etmek istediğinizde, bizi 24 saat önceden arayabilirsiniz, pazartesi randevuları için de cumartesiden aramanızı rica ederiz. Zamanında iptal edilmeyen veya nedensiz gelinmeyen randevudan -bütün dünyada olduğu gibi- ücret talep edilir.
Randevularınızı bir gün önceden teyit etmeniz, çalışmalarımızın aksamasını önleyecektir.Bir sonraki randevunuzu, görüşmenin bitiminde, ilgili sekreterden alabilirsiniz, randevu teyidi sırasında -bir önceki randevunun üzerinden bir süre geçmişse- sekreterimizden yeni ücreti öğrenebilir anlaşmazlık yaşanmasını önleyebilirsiniz.
Görüşme ücretleri, çalışmayı yapan uzmana ve yapılan çalışmaya göre değişir. Bireysel çalışmada, her görüşmenin sonunda ödeme yapılır. Grup çalışmalarında, toplam ücretin yarısı ilk oturumdan önce, kalanı çalışmanın ortasında ödenir.
Telefon mesajlarınızı, genelde gün içinde cevaplayamadığımızdan, sizleri akşam veya ertesi sabah arayabilmekteyiz, 24 saat içinde aranmadığınızda lütfen tekrar aramaktan çekinmeyin. Acil durumlarda, acil olduğunu bildirin ve arama nedeninizi ayrıntılı olarak söyleyin, fırsat bulur bulmaz sizi aramaya çalışacağız.
Sevgili anne-babalar,gençler
Sevgili anne-babalar, gençler
2015 yılında Eğitim ve Danışmanlık mesleğinde 47. hizmet yılımızı yaşarken, sizlere web sitemiz aracılığıyla da hizmet etmek istiyoruz.
Bizler, doğumdan yaşlılığa, çocuk, ergen, yetişkin, anne, baba, bireylerin karşılaştığı, zorlandığı veya çözemediği kişisel, ailesel, eğitsel ve psikolojik konularda hizmet vermek için oluşmuş bir ekibiz.
Websitemizde, merkezimiz, ekibimiz, etkinliklerimiz, uzmanlarımızın yayınladığı makaleler, önerdiklerimiz, psikoloji ve eğitim dünyasından güncel haberlerle ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Hizmet verdiğimiz alanlar; Bebeklerde, Çocuklarda, Ergenlerde, Yetişkinlerde, Ailelerde; Tanıma, Değerlendirme, Geliştirme ve İzleme, Sorun Çözme ve İlişki Düzenleme ve Kendini Geliştirmedir. Bu konularda;
- Zihinsel Değerlendirme
- Akademik Değerlendirme
- Duygusal Değerlendirme
- Davranışsal Değerlendirme
- Sosyal Değerlendirme
- Genel Değerlendirme
çalışmaları yapmaktayız.
Tanıma, Değerlendirme, Geliştirme ve İzleme Çalışmaları
Tanıma, Değerlendirme, Geliştirme ve İzleme Çalışmaları
- Bebeği, çocuğu, ergeni tanıma, özelliklerine uygun geliştirme ve izleme
- Gelişimsel Değerlendirme ve izleme (Kişisel, sosyal, dilsel, bilişsel, motor becerilerin değerlendirilmesi /disiplin, yemek, uyku, tuvalet ve özbakım becerilerini kazandırma)
- Zihinsel Değerlendirme (Dikkat, belleme, algılama beceri ve düzeylerinin saptanması)
- Akademik Değerlendirme (Okul başarısını ve öğrenme becerilerini belirleme)
- Duygusal Değerlendirme (Duygusal olgunluk düzeyini belirleme, iç dünyasını keşfetme)
- Davranışsal Değerlendirme (Evde, okulda, toplumda uyum ve davranışların belirlenmesi)
- Sosyal Değerlendirme (Sosyal olgunluk ve arkadaşlık becerilerini belirleme)
- Okul, meslek, hobi seçimi için genel değerlendirme (Yetenek, beceri, ilgi alanları ve kişilik değerlendirmeleri)